Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Február 09. 13:18, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Elfogták az anyát és fiát is megkéselő rablógyilkosokat

Elfogták az anyát és fiát is megkéselő rablógyilkosokat

Brutális rablások elkövetőit fogta el a Budapesti Rendőr-főkapitányság, mindkettőt a XX. kerületben követték el, az egyiket karácsony este, a másikat február elején, előbbiben egy 70 éves férfi életét vesztette.

Közölte a rendőrség csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Szokolai Zoltán, a BRFK életvédelmi osztályának vezetője elmondta, február 1-jén érkezett a XX. kerületi kapitányságra egy bejelentés arról, hogy az Attila úton egy anyát és gyermekét a lakásukban ismeretlenek brutálisan bántalmaztak.

A helyszínre érkező rendőrök a két sérültet, akiket a rablók összeszurkáltak, azonnal kórházba szállíttatták. A 13 éves fiún életmentő műtétet kellett végezni, mert az egyik késszúrás a koponyáján keresztül egészen az agyáig hatolt.

Az alezredes tájékoztatása szerint a sértett nő a rendőröknek elmondta, hogy két ismeretlen férfi támadta meg őket, és velük volt egy nő is, aki szerinte a jelenlegi élettársának korábbi barátnője lehetett. A rendőrök elfogták a megnevezett nőt, aki megpróbálta félrevezetni a nyomozókat azzal, hogy olyanoknak a nevét adta meg, akikről utóbb kiderült, nem vettek részt a bűncselekményben.

A BRFK ezt követően „klasszikus nyomozást” indított, és a helyszínbejárás, az „adatolás” és a fényképbemutatások során sikerült azonosítani az elkövetőket. Egyiküket, L. Mihályt február 3-án fogták el, ő tagadta a rablást. Másikukat, H. Ferencet február 7-én fogták el; ő már részletes, feltáró vallomást tett.

Elmondta, értéktárgyakért mentek a lakásba, mert a korábbi barátnő elmondása szerint a lakásban nagy értékű karórát, készpénzt lehet találni. Ezeket az értékeket, továbbá ékszereket, számítástechnikai eszközöket a házkutatáskor megtalálták.

H. Ferenc személye egy korábbi élet elleni bűncselekményben is felmerült, egy másik XX. kerületi rablással kapcsolatban is. A rendőrség 2011. december 24-én kapott bejelentést arról, hogy valaki nem tudja felvenni a kapcsolatot 70 éves édesapjával. A helyszínre érkező rendőrök a tűzoltók segítségével nyitották ki a lakás ajtaját, és holtan találták a férfit; feltehetőleg megfojtották.

A lakásból értéktárgyakat és készpénzt vittek el. Szerdán H. Ferenc ebben az ügyben is beismerő vallomást tett, és elmondta, ezt a bűncselekményt is ő, illetve társa, L. Mihály követte el.

A rendőrség a bűncselekmény felbujtóját és a két férfit is őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön