Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Május 20. 11:56, szerda | Belföld
Forrás: mti

Éjfélkor lejár az szja-bevallási határidő

Éjfélkor lejár az szja-bevallási határidő

Szerda éjfélig lehet módosítani, illetve elfogadni a NAV által készített személyijövedelemadó-bevallási tervezetet.

Aki egyetért a tervezetben foglaltakkal, azon nem változtat, vagy nem véglegesíti azt, annak május 20. után automatikusan érvényes bevallássá válik a tervezete, az egyéni vállalkozókat, az őstermelőket és az áfás magánszemélyeket kivéve - figyelmeztetett szerdai közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
A tervezetet átnézni, elfogadni, módosítani és kiegészíteni legegyszerűbben ügyfélkapu azonosítással lehet a NAV honlapján elérhető webes felületen.

Az őstermelők, az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyek és az egyéni vállalkozók részére készített bevallási tervezet csupán egy "ajánlat", ami nem válik május 20-án automatikusan bevallássá. Tehát ezeket a tervezeteket ki kell egészíteni a vállalkozói, az önálló, illetve az őstermelői tevékenység jövedelmével, és az ahhoz kapcsolódó fizetési kötelezettségekkel. Ha nem módosítja a bevallási tervezetét vagy saját maga nem készít és nem nyújt be szja-bevallást, a NAV tizenöt napos határidővel felhívja a figyelmét, hogy pótolja a hiányt.

A vallási közösségeknek vagy a Nemzeti Tehetségprogramnak és a civil szervezeteknek felajánlható 1+1 százalékokról szóló rendelkezőnyilatkozat május 20-án éjfélig elektronikusan, vagy postai úton is benyújtható.

A NAV központi ügyfélszolgálatai május 20-án 8 óra 30 perctől 16 óráig tartanak nyitva. A NAV Infóvonalán, a 1819-es telefonszámon 8 óra 30 perctől 20 óráig kérhető a személyijövedelemadó-bevallással, bevallási tervezettel kapcsolatos általános tájékoztatás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során