Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2017. November 13. 07:26, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Egyetlen szavazatkülönbséggel választottak új polgármestert Lendvajakabfán

Egyetlen szavazatkülönbséggel választottak új polgármestert Lendvajakabfán

Két független jelölt közül Liszjákné Babolcsai Erikát választották meg vasárnap egyetlen szavazatkülönbséggel a Zala megyei Lendvajakabfa új polgármesterének - közölte az MTI kérdésére a település jegyzője.

Balláné Kulcsár Mária elmondta: a névjegyzékben szereplő 38 választópolgár közül 28-an szavaztak, a voksok között egy érvénytelen szavazólapot találtak. A két független jelölt közül Liszjákné Babolcsai Erika 14 voksot gyűjtött be, Egri Éva pedig 13 szavazatot kapott.

A szavazás eredménye a háromnapos jogorvoslati határidő letelte után lehet majd érvényes - tette még hozzá a jegyző.

Lendvajakabfán azért kellett időközi választást kiírni, mert a korábbi polgármester, Zsupán László (független) a közelmúltban elhunyt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 16. 10:33, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 24. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 16. 10:27, vasárnap | Belföld

Három hét van a választási plakátok eltávolítására

Még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és EP választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció

2024. Június 15. 11:05, szombat | Belföld

Hitelminősítés - Varga Mihály: két hét, 3 kedvező hitelminősítői döntés

A Moody\'s és a Scope Ratings után ma este a Fitch Ratings is megerősítette Magyarország adósbesorolását, továbbra is befektetésre javasolják hazánkat - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán a hitelminősítő pénteki döntése u