Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2013. Március 26. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Csökken az egészséges táplálkozás iránti érdeklődés

Csökken az egészséges táplálkozás iránti érdeklődés

A kétezres évek közepe óta folyamatosan csökken az interneten az egészséges táplálkozás iránti érdeklődés - derült ki a Foodies.hu Gourmet Webshop legújabb kutatásából. Ez azt jelenti, hogy fele annyian keresnek napjainkban egészséges táplálkozással kapcsolatos információkat az internet segítségével, mint néhány évvel ezelőtt.

Megfigyelhető, hogy nyáron, valamint az év utolsó néhány hetében jóval kevesebb figyelmet szentelünk az egészséges táplálkozásra, online kereséseink során ugyanis ezekben az időszakokban drasztikusan - az átlaghoz képest akár 30 százalékkal is - lecsökkennek a táplálkozással kapcsolatos keresések száma.

Kivételt jelentenek ez alól a receptek. Receptek után éppen a karácsony előtti és alatti időszakban keresünk legintenzívebben, ilyenkor akár kétszer annyian is kutatunk utánuk az interneten, mint egyébként az év más időszakában.

Sokan azt gondolnák, hogy valami bonyolult étel, vagy sütemény receptje után kutatunk leggyakrabban, pedig ez nem így van. A palacsinta a legkeresettebb recept a magyar interneten. Ez az egyik internetes sláger, hazánkban ugyanis 2 millió körüli rákeresés történik különböző receptekre havonta.

A leggyakoribb keresőkifejezések a táplálkozás témakörén belül a vitaminok. Ezt azonban már a koleszterin, valamint betegségekkel kapcsolatos kifejezések követik, mint például a vérkép vagy a cukorbetegség.

Legtöbben a csongrádiak, valamint nem sokkal lemaradva a borsodiak kutatnak egészséges táplálkozással kapcsolatos információk után az interneten, de országos átlaghoz képest nagyon jól állnak a Bács-Kiskun, valamint a Győr-Moson-Sopron megyeiek is.

Biztató tendencia viszont, hogy a bioboltok iránt folyamatosan nő az érdeklődés, leginkább a budapestiek, a debreceniek és a szegediek részéről. Jelenleg havonta körülbelül 20 ezer rákeresést indítanak magyar internetezők abból a célból, hogy bio termékeket kínáló boltot találjanak a közelükben, kétezren pedig kifejezetten bio termékeket forgalmazó webshopok, webáruházak után keresgélnek az interneten.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 07:49, péntek | Életmód

Elhunyt Donald Sutherland kanadai színész

Elhunyt csütörtökön 88 éves korában Donald Sutherland Oscar-, Golden Globe- és Emmy-díjas kanadai színész Miami városában.

2024. Június 20. 16:40, csütörtök | Életmód

A legjobbak közé jutott egy tokaji aszú a ecanter World Wine Awards-on

Bekerült a mindössze ötven Best in Show bor közé a Gizella Pince 6 puttonyos 2019-es tokaji aszúja a világ egyik legtekintélyesebb borversenyeként számon tartott Decanter World Wine Awards (DWWA) idei kiadásán.

2024. Június 20. 08:01, csütörtök | Életmód

ESET: a nagy sportesemények idején az internetes csalók is aktívabbak

Nemcsak a szurkolók, a kiberbűnözők is várják a nagy sporteseményeket, hiszen a futball Eb és az olimpia újabb csalási lehetőségeket nyit meg előttük:

2024. Június 19. 13:12, szerda | Életmód

Csaknem kétezer gyerek halálát okozza naponta világszerte a légszennyezettség

Csaknem kétezer öt év alatti gyerek halálát okozza naponta világszerte a légszennyezettség, amely a kisgyerekekkori halálozás második legnagyobb egészségi kockázati tényezőjévé vált az alultápláltság után