Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2023. Február 27. 09:16, hétfő | Belföld
Forrás: Ügyészség

Csapdába csalták egyikük édesapjának a bántalmazóit és bosszút álltak

Csapdába csalták egyikük édesapjának a bántalmazóit és bosszút álltak

A Kaposvári Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a két férfival szemben, akik kővel és karókkal álltak bosszút egyikük édesapjának bántalmazása miatt.

A vád szerint az egyik húszas éveiben járó férfi édesapját 2022 áprilisában egy feszítővassal támadták meg, melynek során nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A rokonát bántalmazó férfin a vádlott másnap úgy akart elégtételt venni, hogy őt és társait – a kilétét titokban tartva, fémhulladék elszállításának ürügyén – egy félreeső kaposvári utcába csalta, ahol már az út melletti növényzetben elrejtőzve várt rájuk a másik vádlottal.

Miután a sértettek megérkeztek, az egyik vádlott egy féltégla méretű követ dobott az autójuk szélvédőjére, majd a gépjárműből kiszálló sértettek irányába a vádlottak karókat hajítottak. Amikor meghallották, hogy az egyik megtámadott férfi a telefonján értesítette a rendőrséget, a vádlottak végül elmenekültek a helyszínről, azonban a kaposvári nyomozók rövid időn belül azonosították és elfogták az elkövetőket.


A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a garázdaság bűntettén túlmenően rongálás vétségével és közlekedés biztonsága elleni bűntettel vádolja a két férfit. Velük szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A fényképeket a nyomozó hatóság a szemle során készítette.

Címkék: ügyészségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.