Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Augusztus 05. 16:01, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Bomba miatt kiürítik Veszprém egy részét

Bomba miatt kiürítik Veszprém egy részét

Egy II. világháborús bomba hatástalanítása miatt lezárják és kiürítik Veszprém egy részét.

Augusztus 2-án földmunkálatok végzése során Veszprémben az Egyetem utcában egy második világháborús eredetű légibomba került elő. A robbanótest hatástalanítását a Magyar Honvédség tűzszerészei augusztus 9-én tervezetten 10 órakor kezdik.

A művelet biztonságos végrehajtása érdekében a robbanótest megtalálási helyétől mintegy 500 méter sugarú körben a területet a rendőrség előzetesen kiüríti és lezárja.

A hatóság kéri a lakosságot, hogy a feladat zavartalan végrehajtása, illetve az életük és egészségük védelme érdekében augusztus 9-én reggel 8 óráig hagyja el mindenki ingatlanját és az érintett területet.

A biztonsági körzet közlekedését érintő zárás 7 órakor kezdődik, az utcákból gyalogosan és járművel az érintett területről csak kifelé halad majd a forgalom.
A rendőrség hangosbemondón keresztül folyamatosan felszólítja az érintett zónán belül tartózkodókat a terület elhagyására.

A robbantótest hatástalanítása, valamint elszállítása várhatóan 15 óra körül befejeződik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.