Városlista
2021. február 25, csütörtök - Géza

Hírek

2018. Február 06. 18:31, kedd | Helyi
Forrás: erdmost.hu

Boldog tyúkok,elégedett gazdák: idén is tyúkakció

Boldog tyúkok,elégedett gazdák: idén is tyúkakció

2018-ban folytatódik az ÉTH Tyúkokkal a környezetvédelemért elnevezésű akciója, amit negyedik alkalommal hirdetnek majd meg.

Ahogy az előző három évben, úgy idén is öt-öt tyúkot igényelhetnek majd ingyen az ÉTH szolgáltatási területén élő lakosok, akik vállalják, hogy a lábasjószágot egy éven keresztül kapirgálósan tartják, zöld- és konyhai hulladékkal etetik. Az akció a tavaszi Nyitnikék vásáron indul.

Az akció célja, hogy a háztartásokban keletkező biológiai hulladék hasznosuljon, és ne a lerakóban végezze – mondta az ÉrdMost-nak Pató Simon, az Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft. cégvezetője.

– A programnak nagyon nagy sikere van évek óta, és jól működik, ezért idén is folytatjuk. A tavaszi Nyitnikék vásáron indítjuk az akciót, azaz ezen a városi rendezvényen már fogadjuk az igényléseket, és tájékoztatjuk az érdeklődőket a részvétel feltételeiről. A tyúkok kiosztására május-júniusban kerül majd sor – mondta Pató Simon, aki kérdésünkre beszámolt arról is, hogy az elmúlt három évben körülbelül négyezerötszáz tyúkot osztottak ki, idén pedig 1500 baromfi kiosztásával számolnak.

– Egy tyúk eledelének ötven százalékát kiteszi a konyhai hulladék, és nekünk nagyon fontos, hogy ez a mennyiség ne a kukában végezze, és nem mellesleg a szabad tartásban ezek a volt tenyésztyúkok boldogan élhetnek. Akciónkat támogatja az önkormányzat mezőgazdasági bizottsága is – tette hozzá Pató Simon.

erdmost.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 25. 17:08, csütörtök | Belföld

Tényleges életfogytiglani büntetést indítványoz az ügyészség az Iszlám Állam katonája ellen

Tényleges életfogytiglani büntetést indítványoz az elsőfokú ítélet elleni fellebbezésében az ügyészség Hassan F. szír férfi, az Iszlám Állam egykori katonája ellen - közölte a fellebbviteli főügyész csütörtökön.

2021. Február 25. 15:08, csütörtök | Külföld

Terjed a járvány a cseh kisiskolások között is

Egyre inkább terjed a koronavírus-járvány a csehországi tanulók körében is - közölte Ladislav Dusek, a cseh Egészségügyi Információk és Statisztikák Hivatalának (ÚZIS) igazgatója.

2021. Február 25. 14:04, csütörtök | Belföld

Emberkereskedelem és kényszermunka miatt fogtak el egy férfit

Több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 26 éves zámolyi férfival szemben a rendőrség,

2021. Február 25. 13:03, csütörtök | Életmód

Az északi-sarkvidéki jégveszteség miatt jóval nagyobb energiára van szükségük az állatoknak

Az északi-sarkvidéki jégveszteség miatt jóval nagyobb energiára van szükségük az ott élő állatoknak, például a jegesmedvéknek és narváloknak a helyváltoztatáshoz és táplálékszerzéshez - állapították meg amerikai kutatók.