Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Március 24. 13:08, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Április elsején új időszámítás kezdődik a NAV-nál

Április elsején új időszámítás kezdődik a NAV-nál

Április elsejével új időszámítás kezdődik a magyar adóigazgatásban, ugyanis a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) onnantól kezdve minden számla adatát megkapja azonnal elektronikus úton,

így évente félmilliárd számla információi futnak majd be a szervezethez - mondta Izer Norbert adóügyi államtitkár a Magyar Nemzet szerdai számában.

Mint fogalmazott, az online számlarendszeren keresztül nemcsak a cégek közötti számlák információi érkeznek meg a hatósághoz, hanem azoknak a számláknak az adatai is, amelyeket a lakosság, vagyis a különféle magánszemélyek vásárlásairól, ügyleteiről állítanak ki a vállalkozások.

Izer Norbert szerint a módosítás a feketegazdaság ellen elért eredmények megtartását szolgálja, de a vállalkozások adóügyintézésének megkönnyítését is lehetővé teszi.

Idén nyáron először, az Európai Unióban az elsők között az adóhivatal áfabevallási ajánlatot készít a vállalkozások számára, vagyis komoly segítséget nyújt az egyik legbonyolultabb teendő elvégzéséhez - emelte ki.

Hozzátette: az e-áfa rendszere számos állami szolgáltatás előtt nyit kaput, amelyek később jelentős könnyebbséget nyújthatnak a vállalkozásoknak. Ilyen például az áfaegyenleg akár naponkénti lekérdezése vagy az, hogy bizonyos összeghatárnál vagy adott számlakiállítókra automatikus értesítést kérhetnek a vállalkozások az adóhivataltól.

Címkék: adó, adóhatóság, NAV, számla

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.