Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Január 30. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Angol miniállammal szövetkeztünk az adócsalók ellen

Angol miniállammal szövetkeztünk az adócsalók ellen

Adóügyi információcseréről szóló egyezményt írt alá a londoni magyar nagykövetségen Magyarország és Jersey kormánya.

Csák János nagykövet és Sir Philip Bailhache, Jersey külkapcsolatokért felelős minisztere ünnepélyes keretek között írta alá a „Magyarország Kormánya és Jersey Kormánya között az adóügyi információcseréről szóló egyezmény”-t.

Az adóügyi információcseréről szóló egyezmények az adóhatóság munkáját segítik. Konkrét adóügyben az adóhatóságok információt kérhetnek egymástól. A feketegazdaság szereplőinek, a céglovagoknak, a költségvetési bevételek megcsapolóinak az ilyen egyezmények jelentősen szűkítik az adóelkerülés lehetőségét.

A Jersey-vel aláírt egyezmény fő célja, hogy szabályozza a megkeresésre történő adóügyi információcserét. A szerződő felek illetékes hatóságaikon keresztül segítséget nyújtanak olyan adóügyi információk (köztük banki információk) cseréjén keresztül, amelyek előreláthatólag fontosak a szerződő felek belső jogszabályainak végrehajtásához és érvényesítéséhez az Egyezmény hatálya alá tartozó adóknál.

Jersey a Csatorna-szigetek legnagyobb és legnépesebb tagja. A becslések szerint 90 ezer fős, angolokból, fanciákból, illetve bevándorlókból álló lakosságú sziget a La Manche-csatornában, az észak-franciaországi Cotentin-félsziget nyugati partjainál fekszik - fővárosa Saint Helier. Legmagasabb pontja: Les Plantos, 143 m. Jersey népszerűségét elsősorban napfényes strandjainak köszönheti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.