Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2019. Január 28. 16:13, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Al Di Meola ad koncertet márciusban a pécsi Kodály Központban

Al Di Meola ad koncertet márciusban a pécsi Kodály Központban

A Grammy-díjas gitáros, Al Di Meola ad koncertet március 15-én a pécsi Kodály Központban, ahol tavaly megjelent, Opus című albumát mutatja majd be a közönségnek.

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a 64 éves zenész 2015-ös, telt házas pécsi koncertje után Kemuel Roig (zongora) és Fausto Beccalossi (harmonika) táraságában tér vissza a koncertközpont színpadára az Opus & More 2019 című előadásán.

Al Di Meola ez elmúlt évtizedekben szinte az összes létező fontos díjat begyűjtötte, amit egy gitáros kaphat. Dalaiban sikeresen ötvözi a jazz, a világzene, a funk és a soul elemeit. Olyan neves előadókkal dolgozott már együtt, mint Stevie Wonder, Chick Corea, Paco De Lucia, Luciano Pavarotti, Phil Collins és Santana - ismertette a ZSÖK.

Mint felidézték, Al Di Meola legújabb stúdióalbuma, az Opus 2018. február 23-án jelent meg.

Al Di Meolát Magyarországhoz és a magyar zenészekhez szoros munkakapcsolat fűzi. Pécsett 1995 és 2015 között hat alkalommal lépett fel, és kápráztatta el szenvedélyes örömzenéjével a közönséget - idézte a kommüniké Páva Zsoltot (Fidesz-KDNP), a baranyai megyeszékhely polgármesterét, akinek vélekedése szerint a világ egyik legismertebb gitárosa zenéjében ötvözi a múltat a jelennel, egyesíti a technikát a mély érzésekkel és érzelmekkel.

Címkék: Al Di Meola, koncert, pécs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal