Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Szeptember 05. 08:56, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A volt főorvos nem kért vizsgálatot egy beteg halála miatt a zalaegerszegi szívsebészeten

A volt főorvos nem kért vizsgálatot egy beteg halála miatt a zalaegerszegi szívsebészeten

A távozását a múlt héten bejelentő volt főorvos nem jelezte, hogy szükség lenne egy beteg halála miatt vizsgálatra a Zala Megyei Szent Rafael Kórház szívsebészetén,

ezért az intézmény sajnálatát fejezi ki, amiért az esetet a távozott főorvos saját érdekei szerint használja fel - közölte szerdán a zalaegerszegi egészségügyi intézmény.

A kórház MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Alotti Nasri, a szívsebészet napokban távozott osztályvezető főorvosa "nyilatkozataiban megfogalmazza, hogy nem tudja, indult-e belső vizsgálat egy páciens halála okán".

Az intézmény ezzel összefüggésben azt közölte, hogy egy haláleset ügyében a belső vizsgálat elindítását az adott osztályt vezető főorvosnak kell kezdeményeznie az igazgatóságnál, ugyanakkor az osztályvezető főorvos az esetet "nem jelentette rendkívüli eseményként és nem kezdeményezett igazságügyi boncolást". A halotti zárójelentést Alotti Nasri "maga készítette és írta alá, abban nem tett utalást az esetleges kétséges körülményekre".

A zalaegerszegi kórház vezetése sajnálatát fejezi ki az elhunyt hozzátartozóinak, "amiért szerettük halálát a volt osztályvezető főorvos saját érdekei szerint, utólagosan felhasználja".

A szívsebészeti osztály szakmai munkáját tekintve a betegellátás zavartalanul folytatódik, a műtétek zajlanak. A dolgozók és a menedzsment tagjai minden erejükkel arra törekednek, hogy egy "megújulásra, szakmai többlettudásra képes új osztályt építsenek fel", amihez "higgadtságra, türelemre és időre van szükség" - olvasható a Zala Megyei Szent Rafael Kórház közleményében.



Az előzményekkel kapcsolatban a Zalai Hírlap a múlt héten arról írt, hogy a közösségi médiában megjelent, a kórház vezetésének címzett levelében jelentette be Alotti Nasri, hogy távozik a zalaegerszegi szívsebészet éléről. Indoklásként az osztály "személyi és tárgyi hiányosságaira" és a fokozódó belső feszültségekre hivatkozott, közvetlen előzményként pedig egy 48 éves beteg haláláról tett említést.

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház közleményben reagált a levélre, amely "több súlyos, becsület csorbítására alkalmas, a szívsebészeti osztály és a kórház szakmai munkáját megkérdőjelező állítást tartalmaz". A kórház vezetése emiatt jogi lépések megtételét is kilátásba helyezte.

A szívsebészeti osztály valamennyi orvosa közösen nyílt levelet tett közzé, amelyben elítélik "az osztály élén történt személyi változás mögött meghúzódó háttérvonatkozások bármilyen kiteregetését a széles nyilvánosság előtt". Mint írták: rendkívül nagy megkönnyebbülés számukra a változás, szakmai tervekkel felvértezve, hatalmas lelkesedéssel és fegyelemmel várják a jövőt, amelyet ők alakíthatnak a betegek javára.

A zalaegerszegi kórház múlt pénteken az 1998 óta az osztályon dolgozó Rashed Aref szívsebészt nevezte ki új osztályvezető főorvosnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére