Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. December 07. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

A közútkezelő folyamatosan takarítja az utakat a nyugati országrészben

A közútkezelő folyamatosan takarítja az utakat a nyugati országrészben

Folyamatosan végzi a hóeltakarítást és az utak síkosságmentesítését a nyugati országrészben a Magyar Közút Nonprofit Zrt., amely a téli útviszonyok, az ország többi részére is átterjedő havazás miatt szerdán fokozott óvatosságot

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, szerda hajnal óta változó intenzitással, de gyakorlatilag folyamatosan esik a hó az ország nyugati részében.

Az előrejelzések szerint szerda késő délutántól a havazás fokozatosan átterjed az ország többi részére is. Az északkeleti, magasabban fekvő területeken, vagyis Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is akár 10-15 centiméternyi friss hó hullhat - figyelmeztettek.

A közútkezelő november 10-e óta folyamatosan téli üzemben végzi a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat. Azóta több mint 28 ezer tonna sót és csaknem 1,7 millió liter kalcium-klorid oldatot juttatott ki az országos közúthálózatra a havazás, ónos eső által érintett területekre.

A következő napokban is ütemezetten, folyamatosan - 12 órás váltott műszakokban, 0-24 órában - végzik majd ezeket a beavatkozásokat a szakemberek. Az országos, 31 ezer kilométeres közúthálózaton mintegy 700 munkagépet tudnak bevetni, intenzív havazáskor azonban ezek munkába állítása esetén is megmaradhat a hó a burkolaton.

Ezért arra kérik az autósokat, hogy az időjárásnak megfelelően, óvatosan és körültekintően vezessenek, kizárólag téli gumival felszerelt járművekkel induljanak el, elutazás előtt pedig tájékozódjanak a www.utinform.hu oldalon.

Fotó: Rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben