Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Július 03. 10:26, szerda | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

A hasonlóság átka: ismét őrizetben az évtized pénzügyi csalója

A hasonlóság átka: ismét őrizetben az évtized pénzügyi csalója

Ikertestvére miatt került vissza a sittre.

Csak néhány napig szívhatott szabad levegőt F. Attila, akit az évtized pénzügyi csalásával gyanúsítanak. A bíróság újból elrendelte előzetes letartóztatását. Sajátos piramisjátéka tavaly ősszel dőlt össze, gyors hasznot remélő befektetők milliárdjait temetve maga alá, a csalárd üzletembert pedig börtönbe juttatva – írta a Figyelő Online.

Az egész országot behálózó illegális pénzügyi konstrukciót működtető, amúgy nagykátai F. Attila negyedmagával fél éven át ült a hűvösön. A Figyelő Online szerint májusban a Budai Központi Kerületi Bíróság úgy döntött, hogy elhagyhatja a börtönt, s házi őrizetben várhatja a nyomozás lezárulását.

Ám az évtized pénzügyi csalásával gyanúsított személy csak rövid időt tölthetett szabadlábon. Az ügyészség fellebbezése után másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék megváltoztatta végzést, s megint előzetesbe helyezte. „A gyanúsítottal szemben az eljárás tárgyát képező bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlya erősíti a szökés, elrejtőzés veszélyét, a büntető eljárás során tanúsított magatartása pedig a bizonyítás megnehezítésének, meghiúsításának, valamint a bűnismétlés veszélyét támasztják alá” – áll abban az indoklásban, amit Fővárosi Törvényszék a határozathoz csatolt.

Feltehetően azért is joggal tartottak F. Attila szökésétől, mert az általa kicsalt tízmilliárdok nem kerültek elő, de a helyzetet az is komplikálja, hogy F. Attilának van egy ikertestvére, aki megszólalásig hasonlít rá.

Strasser Tibor, a neves ügyvéd még nem hallott arról, hogy bárhol a világon egypetéjű ikrek keveredtek volna hasonlóan nagy kaliberű bűnügybe. Annak, hogy egy eltávozást kihasználva szerepet cserélnek, a tapasztalt ügyvéd szerint nincs realitása. A gyanúsítottaktól ugyanis ujjlenyomatot vesznek. Az sem kizárt, hogy óvatosságból és elővigyázatosságból a genetikai vizsgálathoz vérmintát is.

Ennél nagyobb veszély, ha a jogerős bírósági ítélet után azzal jelentkezne a most ártatlannak tartott ikertestvér, hogy valójában ő a bűnös. A tanúkra nem lehetne számítani ennek eldöntésben, hiszen nem tudták megkülönböztetni őket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.