Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Március 11. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A fehérje növeli a rák kockázatát?

A fehérje növeli a rák kockázatát?

Azoknak, akik nagy mennyiségű húst és sajtot fogyasztanak, nagyobb a rizikójuk a daganatos megbetegedések kialakulására - állapította meg egy kaliforniai kutatás, amelynek eredményéről az RTT News számol be.

A kutatás keretében hatezer, 50 év feletti felnőtt étkezési szokásait és egészségügyi állapotát követték nyomon 18 éven keresztül. A résztvevőket három csoportra osztották: egyik részük a napi kalóriabevitelük 20 százalékát fehérjéből fogyasztotta el, a második csoport tagjainál ez az arány 10-20 százalék között mozgott, míg a harmadiknál 10 százaléknál kisebb volt.

Összességében megállapították, hogy azoknak, akik a legtöbb fehérjét fogyasztották, négyszer nagyobb volt a kockázatuk rák miatt bekövetkező halálozásra, míg 74 százalékkal nagyobb eséllyel vesztették életüket más egészségügyi probléma miatt, mint a másik két csoport résztvevői.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt