Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Január 04. 19:05, csütörtök | Helyi
Forrás: erdmost.hu

4,2 MILLIÁRDOS TÁMOGATÁS ÉRKEZETT

4,2 MILLIÁRDOS TÁMOGATÁS ÉRKEZETT

Jól zárult a 2017-es esztendő Érden.

Az óév utolsó napjaiban megérkezett a 4,2 milliárd forintos támogatás az Ófalu–Duna parti gyógy-, sport- és kulturális turisztikai beruházásra, valamint a Velencei úti szabadidőközpont és szálláshely létrehozására irányuló programokra. T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: készülnek az engedélyes tervek, és várhatóan nyár végén megkezdődhet a kivitelezés is.

2019-re remélhetőleg megvalósulhat mind az Aréna melletti, mind az ófalusi terület fejlesztése, amin főleg az infrastruktúra fejlesztését kell érteni – hangsúlyozta T. Mészáros András. Azaz a területek megfelelő közművesítését, megközelíthetőségét oldja meg az önkormányzat.

– A téglagyári területen természetesen kialakítjuk majd annak lehetőségét, hogy ott a szabadidő eltöltésére alkalmas beruházások jöhessenek létre. A kerékpárút tervezése is elindult, ezzel kapcsolatban folyamatos egyeztetések zajlanak. Az Aréna melletti részen megépítjük a Tolmács utcát, és kivezetjük a Fehérvári útra. A Tolmács utca feletti részen területeket is vásárolunk, ahol a későbbiekben befektetők bevonásával szálláshelyek épülhetnek – tette hozzá T. Mészáros András, aki kérdésünkre elmondta azt is: télen is folytatódnak a felszínivíz-elvezetési munkálatok, illetve a záportározó építkezése. Ez utóbbi lassan be is fejeződik; tavasszal, ha jó idő lesz, megkezdődhet a tározó környezetének kiépítése is. A szabadidőpark tervezése, és a tervek engedélyeztetése most folyik – tette hozzá a polgármester.

Arra a kérdésre, hogyan értékelné az elmúlt esztendőt, T. Mészáros András elmondta: nagyon eredményesnek, jónak, hatékonynak, a közösség és a város szempontjából kiemelkedőnek tartja a 2017-es évet, hiszen a Modern Városok Program keretében elindultak a fejlesztések.

– A Modern Városok Program bizottsága az összes koncepciónkat elfogadta, és nagyon sok pénz érkezett Érdre – hangsúlyozta, hozzátéve: reméli, az idei esztendő is legalább ilyen jó lesz.

T. Mészáros András felhívta a figyelmet arra, hogy a város vasárnap emlékezik a malenkij robotra hurcoltakra. Az emléknap 8 órakor szentmisével veszi kezdetét az újvárosi Jézus Szíve templomban, majd 10 órakor a Kálvin téri református templomban istentisztelettel és koszorúzással folytatódik. A városi megemlékezés a Földrajzi Múzeummal szemben, az elhurcoltak emlékére állított szobornál 11 órakor kezdődik: köszöntőt mond T. Mészáros András, majd beszédet mond dr. Aradszki András államtitkár, országgyűlési képviselő. A megemlékezésen közreműködik a Szirmok Pedagógus és Városi Női Kar. 11.30-tól kerül sor a Szepes Gyula Művelődési Központban az ÉrdTV Szabadulás nélkül című dokumentumfilmjének – amely a XVII. Lakiteleki Filmszemlén különdíjat nyert – premierjére. A vetítést a film készítőivel tartott pódiumbeszélgetés követi majd.

A polgármester egy hétvégi sportprogramra is felhívta a figyelmet: január ötödikétől hetedikéig rendezi meg – immár tizedik alkalommal – maratoni vegyesröplabda tornáját a Delta RSE. A viadal, melyen 18 csapat méreti meg magát, 2018 percig tart. Az esemény pénteken 23.45-kor T. Mészáros András nyitja meg; az első játszma szombaton 0:00-kor kezdődik, az utolsó várhatóan vasárnap fél tíz után ér majd véget. Lesz egy bónusz játszma is: a győztes csapat a Magyar Senior Válogatott ellen áll majd ki.

A torna fővédnöke dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, a védnökök dr. Szabó Tünde sportállamtitkár, dr. Aradszki András, országgyűlési képviselő, T. Mészáros András polgármester és dr. Kovács Ferenc, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke.

erdmost.hu

Címkék: Fejlesztések

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.